Een reislustige week met veel foto's

Een reislustige week met veel foto’s

Zondag 23 februari 2014. Deze week een kort weekstuk. Debet hieraan is het late tijdstip van thuiskomst van de 33e Gouden Duif viering in Broechem. Het was weer groot feest in zaal Den Boomgaard en dat laat zijn sporen na. Zelfs bij een niet drinkers als ik. Het was echter weer top en bij leven en welzijn zal ik ook volgend jaar weer van de partij zijn.

Zelfs voor een niet feestjes-mens als ik is het geweldig het schouwspel mee te maken. De kampioenen komen van heinde en verre. Voor een prijs of gewoon om even bij te praten zo vlak voor het seizoen. Zelf ben ik wat gereserveerd en mag graag, vaak letterlijk, vanaf de zijkant toekijken hoe geanimeerd de gesprekken plaatsvinden. Het gerstenat vloeit hierbij rijkelijk en aan het eind van de avond zijn er altijd een paar lieden het Noorden kwijt.

Dit mag echter de pret niet drukken. De stemming blijft zelfs na een feest van bijna tien uur opperbest. Alles wordt dan ook van stal gehaald om het de aanwezigen naar het zin de maken. Naast duizelingwekkend grote bokalen voor de maandwinnaars van de diverse categorieën, prijzen voor de categoriewinnaars en de Bronzen, Zilveren en Gouden Duiven voor superstars per land zijn er twee gratis verlotingen, is een bonnenverkoop van de hoogst mogelijke klasse en is er volop muziek en natuurlijk te eten en te drinken. Dit alles onder de strakke regie van de familie Hermans die met tomeloze energie de winnaars in het zonnetje zet. Op naar de 34e editie.

Dit jaar vertrok ik met enkele kopstukken uit de Amsterdamse Duivensport zaterdagmorgen naar Lier alwaar we een bijzonder goed hotelletje betrokken. Na een gezamenlijke lunch trokken we naar de feestzaal waar we zoals gememoreerd ons kostelijk vermaakten. Na het feest tankten we nog wat energie in een plaatselijke shoarmatent.

’s Morgens maakten we nog even van de gelegenheid gebruik om de duivenmarkt te Lier te bezoeken. Echt folklore om nog even mee te pikken. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ook hier helaas goed te zien is dat de duivensport het moeilijk heeft. Ten opzichte van zo’n 10 tot 15 jaar geleden staan er nog slechts een beperkt aantal verkopers. De kwaliteit viel alleszins mee maar het deed mij toch niet tot aankoop overgaan.

Eerder deze week was ik ook al op pad. Echter niet voor mijn plezier maar voor de zaak. Echter ik kon woensdagavond de gelegenheid te baat nemen om het centrum van München even te verkennen. Opvallend was het enorme verschil in welvaart ten opzichte van Madrid dat ik eerder dit jaar bezocht. Hier vrijwel geen leegstaande kantoren of winkelpaden.  Ook opvallend was het lage prijspeil voor het uitstekende maal dat ik mocht genieten. Voor 30 euro drie forse gangen en een groot biertje …. Kom daar in Nederland maar eens om ….

Om wederom een indruk te geven van deze happening en mijn avonturen in den vreemde enkele foto’s.

München:

Munchen 1

Munchen 3Munchen 2Munchen 4Munchen 5

33e Gouden Duif Viering

De Gouden Duif

Jeugdige kampioenen

De Belgische Gouden Duif winnaars

Duitse Gouden Duif winnaarsNederlandse ereplaatsenNederlandse Gouden Duif winnaarsWinnaars internationale fondVolle bakVolle bak 2Volle bak 3Volle wandelgangenOok nog een persoonlijk succesje!

Bokaal

Duivenmarkt Lier

Op de markt in Lier

Op de markt in Lier 2Op de markt in Lier 1

OP EIGEN HOK

Klaart de gezondheid onder invloed van een middel tegen de Streptokokken een beetje  op. De duivin die niet kon vliegen zit weer in haar broedhok. Ook de mest van enkele doffers wordt weer wat vaster. Een drietal oude doffers heb ik geruimd. Ik had er toch enkele teveel.

Nu is het te hopen dat het met de mest die op de kweek staat goed afloopt. Mocht hierin Paratyfus geconstateerd worden dan ben ik weer ver(der) van huis. Afwachten dus maar weer.

Tot volgende week!

Michel Beekman