Een ultrakort stukkie

Een ultrakort stukkie

Dinsdag 12 november 2013. Het is al weer dinsdag 20:45 uur en van het weekstuk staat nog geen letter op papier. Een beetje motovatiegebrek in combinatie met een overkill aan activiteiten zorgen een beetje voor een ‘writersblock’. Ik weet even niet waarover te schrijven.

Natuurlijk was ik ook deze week weer op pad. De Noord Hollandse Kampioenendag werd afgelopen zondag bezocht. Het was weer een prima huldiging en het valt wel op dat de kampioenen wel van huis komen op het moment dat er een aantrekkelijk programma voorgeschoteld wordt. De formule  bestaande uit een ontvangst met koffie en gebak, een vlotte huldiging, een forum, een rijkelijke voorziene lunch en een licht afsluitend programma, trekt de laatste twee jaar vele kampioenen naar Heiloo.

Meer hierover binnenkort in het Spoor der Kampioenen. Ter impressie nog een aantal foto’s.

De prijzen

Koffie met gebak bij Noord Hollandse kampioenendag

Alle 1e kampioenen plus jeugd

Ron Kuilman met de autoprijs

Het forum

de lunch

 

OP EIGEN HOK

Gaat het op dit moment alles behalve naar het zin. De duiven, vooral mijn kweekdoffers, zijn niet gezond. De diagnose is zo goed als zeker Paratyfus. Erg vervelend want het is niet zo eenvoudig hier goed vanaf te komen. De behandeling is inmiddels gestart. Dit zal wel enige tijd in beslag nemen. Gelukkig zitten we nog aan de goede kant van de winter en duurt het bij mij nog bijna twee maanden voordat de kweek plaats zal vinden. Iets later dan gepland maar het is nu vooral zaak het probleem grondig aan te pakken. De kweek moet dus maar even wachten. Dit impliceert wel dat ook de tweede ronde, waaruit ik altijd de bonnenkopers van duiven voorzie, iets later geboren zal worden …  Hopelijk starten de vluchten voor de junioren niet al te vroeg …

Gelukkig vonden er de afgelopen week ook nog leuke dingen plaats. Om de kweekbasis te versterken tikte ik voor een vriendelijk prijsje nog een tweetal Heremans duiven op de kop. Wie niet sterk is moet slim zijn en goed rond kijken. Misschien heb ik er geluk mee. Komende dagen zal ik ze ophalen zodat ze gelijk mee gekuurd kunnen worden.

Ook stuurde ik voor het eerst van mijn leven in voor de Best of the Best competitie. Ik ben benieuwd hoe mijn beste duivin Femi hierin scoort. Na een 11e duivinnen in WHZB, een 1e NPO op Bourges, een 1e kampioensduif Midfond in de afdeling Noord Holland en een drietal kampioensduif-titels op Midfond, Oude Duiven en Generaal in Rayon F en het district Amsterdam volgt er misschien nog een toetje. Heel veel verwacht ik er niet van maar je weet maar nooit … afwachten maar weer.

Tot volgende week!

Michel Beekman