Willem Klaverstijn, groot kampioen uit Amsterdam

Willem Klaverstijn Junior, Amsterdam, op de dagfond vrijwel niet te stuiten!Kampioen Rayon F afdeling Noord Holland Wie in Noord Holland spreekt over de Dagfond komt altijd uit op een paar vertrouwde namen. Henny La Grouw, Dave van Zon, Henk Westerink, Gebroeders Pouw, Jaap Könst en nog vele anderen werden door uw verslaggever de afgelopen jaren aan u voorgesteld na het behalen van een overwinning op een NPO vlucht.Opmerkelijk genoeg ontbreekt wellicht de sterkste speler op de dagfond in Noord Holland in dit rijtje.

Wie over fond in Noord Holland spreekt, spreekt namelijk vaak ook Willem Klaverstijn Junior uit de Schimmelstraat in Amsterdam West. Inmiddels een landelijke bekendheid, veel duiven vlogen door diverse (internet) verkopingen uit over Nederland en daarbuiten! Willem vloog de afgelopen jaren ‘de brokken eraf’ op de Dagfond, met vele vroege prijzen. Zo stond hij in 2007 alleen al maar liefst 4 vluchten op teletekst (van de 5 mogelijke). Echter die ene overwinning bleef de laatste 3 jaar uit, dus hiermee ook de nadere introductie in het NPOrgaan! De hoogste tijd dus voor een bezoek.Dit bezoek vond overigens al eind januari plaats.

Door drukke werkzaamheden, een griep die maar niet over wilde gaan en velen uren in het eigen duivenhok lukte het uw verslaggever echter maar niet het plezierige bezoek aan het papier toe te vertrouwen. Prestaties 2007!Vooraleer ik over ga tot beschrijving van de methode eerst de prestaties, die leiden tot het eerste kampioenschap dagfond in rayon F van Noord Holland F.